Inschrijven

Senioren 55+ Platform

Actief 55 plus

Senioren actief in Enschede

Heeft u tijd en energie en zou u dat willen gebruiken om uw woonplaats nog mooier te maken? Dan is vrijwilligerswerk zeker iets voor u!

Door de diversiteit in vrijwilligerswerk is er altijd iets te doen waar uw kennis en ervaring goed van pas komt. Het houdt u actief en het is ook nog eens ontzettend leuk! Terwijl u doet waar u goed in bent ontmoet u leuke mensen, voert waardevolle gesprekken en doet mee met de leukste activiteiten. U bent daarmee niet alleen nuttig bezig maar het houdt ook ‘jong’ van geest.

Enschede heeft een steeds groter wordende groep ‘senioren’ die hun kennis en ervaring graag wil inzetten voor de samenleving middels vrijwilligerswerk. M-Pact heeft daarom, in samenspraak met Stichting Seniorenplatform, “Actief 55+ ” opgezet om de betrokkenheid van de senioren in Enschede te vergroten en tegelijk een soort kennisbank te ontwikkelen van waaruit informatie kan worden vergaard.

Contact
M-Pact is bereikbaar via het algemene telefoon nummer 053 - 4323304, per mail: info@m-pact.nl en op maandag t/m vrijdag is Hans Pierweijer, Coördinator Senioren, aanwezig in de Bibliotheek Enschede tussen 13.00 uur tot 16.00.
Direct uw vraag aan Hans mailen kan ook: hans.pierweijer@m-pact.nl

Seniorenplatform

Geef vitale ouderen in Enschede een stem

Het moment is aangebroken om als gemeente een specifiek seniorenbeleid te ontwikkelen. Stichting Seniorenplatform maakt zich daar hard voor. „Bijna een op de drie Enschedeërs is ouder dan 55 jaar”. De stad telt momenteel bovendien zo’n 25.000 65-plussers. Dat aantal zal de komende jaren alleen maar toenemen. „Als je nu geen beleid ontwikkelt voor senioren, loop je straks achter de feiten aan.

In samenwerking met M-Pact zal het Seniorenplatform signalen van Enschedese senioren verzamelen en hun deelname aan de maatschappij actief helpen bevorderen. Hierin zal de rol van M-Pact vanzelfsprekend met name liggen op het stukje educatie, participatie en vrijwillige inzet maar ook als info-baak en doorverwijzer.

Meer info zal spoedig volgen.

Word Maatje of ZorgVrijwilliger!

Mensen die door lichamelijke omstandigheden aan huis gebonden zijn, hebben ook behoefte aan iemand met wie ze kunnen praten over hobbies of interesses. Iemand met wie ze misschien een klein rondje kunnen maken door het park of een biertje of wijntje in de achtertuin mee kunnen drinken, samen koken of muziek luisteren. Misschien vindt u het wel leuk om een Maatje of ZorgVrijwilliger te worden?

Kijk op ZorgVrijwilliger om hierover meer te lezen.