Inschrijven

Maatschappelijke Stage

Maatschappelijke stage

Maatschappelijke stage is in Enschede verplicht tot 2017. Andere scholen in het land mogen inmiddels zelf beslissen of zij maatschappelijke stage onderdeel willen maken van hun onderwijsprogramma. 

Een maatschappelijke stage bestaat uit vrijwilligerswerk voor een non-profitorganisatie (denk aan een zorginstelling of vrijwilligersorganisatie) of een maatschappelijk project van een bedrijf waar géén sprake is van een winstoogmerk. De school mag maximaal 30 uur maatschappelijke stage per leerling meetellen als onderwijstijd. Dit mag verspreid zijn over verschillende schooljaren. De school is eindverantwoordelijk en bepaalt samen met de stagemakelaar, de stagebiedende organisatie en de leerling de invulling van de maatschappelijke stage.

Maatschappelijke stage gaat om het doen van vrijwilligerswerk. Dit kan bij een vrijwilligersorganisatie, vereniging, instelling of maatschappelijke organisatie. Soms buiten een georganiseerd verband, bijvoorbeeld door boodschappen te doen voor een oude buurvrouw of een gezin te helpen dat tijdelijk hulp nodig heeft. Bedrijven kunnen ook een rol spelen op het gebied van maatschappelijk betrokken ondernemen.

Uitgelicht:

Bibliotheek Enschede biedt middelbare scholieren een stageplek in het kader van de Maatschappelijke stage. Lijkt het je leuk om voor je stage in de bibliotheek te werken? 

Meer informatie.
Vul hier het aanmeldingsformulier in.