Inschrijven

Ladies

Voor de Enschedese vrouw is er M-Pact Ladies. Dit platform – zoals de naam al doet vermoeden - is er speciaal voor vrouwen omdat M-Pact gelooft in de eigen kracht van hen! Maar… er is en blijft werk aan de winkel. Bijna de helft van alle vrouwen in Nederland is niet economisch zelfstandig. Veel vrouwen stoppen met werken als zij kinderen krijgen of kiezen voor een kleine deeltijdbaan.

Tevens ervaren veel vrouwen moeilijkheden wanneer zij weer aan de slag willen gaan. Door middel van diverse initiatieven stimuleert M-Pact Ladies vrouwen om weer in hun eigen kracht te gaan staan, hun talenten te (her)ontdekken, te benutten en te verzilveren. Want dat betekent dat zij zelfstandiger zijn, meer keuzevrijheid hebben en een sterkere positie in de maatschappij bemachtigen.

Denk hierbij aan (weer) een opleiding gaan doen, leuk (vrijwilligers)werk ontdekken of misschien wel als ZZP’er aan de slag te gaan. Daarnaast is er de mogelijkheid om je aan te melden voor een bedrijfsbezoek of een werkervaringsplek en natuurlijk denken wij bij stappen zetten ook aan je persoonlijke ontwikkeling! Op diverse thema’s als communicatie, presentatie, budgetteren, zelfvertrouwen, solliciteren en onderhandelen, kun je leuke en leerzame workshops volgen.

EVA : Enschedese Vrouwen met Ambitie

Mede door beperkte basisvaardigheden hebben te veel vrouwen weinig kansen op de arbeidsmarkt, waardoor zij minder zelfredzaam en economisch zelfredzaam zijn. Door hun vaardigheden te verbeteren, kunnen zij makkelijke aan de slag met een baan, vrijwilligerswerk of een opleiding en kunnen ze makkelijker mee doen in de maatschappij.

.

Spreekuur 'Deals!'

Vanuit het FIFE event ‘Kracht on Tour Twente’ worden er afspraken gemaakt met organisaties om de vrouwen te stimuleren en kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Deze afspraken noemen we ‘Deals’. Het doel van het event en de deals is om vrouwen te inspireren hun talenten, doelen en dromen te ontdekken en hen te stimuleren om stappen te blijven zetten. Dit kan op verschillende manieren, denk bijvoorbeeld aan het volgen van een opleiding of training, het starten met vrijwilligerswerk of misschien wel als ZZP’er aan de slag gaan! Daarnaast zijn er mogelijkheden tot persoonlijke ontwikkeling op diverse thema’s!

Wat is dat 'een deal'?

Deals zijn afspraken met lokale organisaties. Deals gaan over het creëren van kansen voor vrouwen op de arbeidsmarkt te vergroten. Een deal kan gaan over uiteenlopende zaken. Het kan gaan over vrijwilligerswerk, een werkervaringsplaats of een rondleiding bij een organisatie. Daarnaast training, coaching en advies of het stimuleren van vrouwelijk ondernemerschap. Bij het sluiten van deals is er veel ruimte voor maatwerk. Er zijn nog veel meer mogelijkheden dan opgesomd in het lijstje!

Werkwijze

Bij het sluiten van de deals wordt er veel ruimte gegeven voor maatwerk. Dit betekent dat er per persoon gekeken kan worden naar specifieke wensen. Om een zo goed mogelijke match te maken met een  deelneemster wordt er daarom eerst een persoonlijk gesprek gevoerd. Voor een intakegesprek kun je een afspraak maken of naar het open spreekuur komen.

Het spreekuur is elke donderdag van 9:30 tot 12:30 uur
Locatie: M-pact, Boulevard 1945-3, 7511 AA  Enschede  
Telefoon: 053-4323304
Email:  info@m-pact.nl

Agenda 2019
Gedurende het jaar worden een aantal leuke activiteiten georganiseerd vanuit de deals. Je kunt je aanmelden voor één of meerdere activiteiten (aanmelden per activiteit):

Aankomende activiteiten:

  • Binnenkort meer...
.

WAT IS 'KRACHT ON TOUR TWENTE'?

Het doel van het ‘Kracht on Tour Twente’ FIFE Event is om jou te inspireren je talenten, doelen en dromen te ontdekken én om stappen te blijven zetten. Denk daarbij aan (weer) een opleiding gaan doen, leuk (vrijwilligers)werk ontdekken of misschien wel als ZZP’er aan de slag te gaan. Daarnaast is er de mogelijkheid om je aan te melden voor een bedrijfsbezoek of een werkervaringsplek en natuurlijk denken wij bij stappen zetten ook aan je persoonlijke ontwikkeling! Op diverse thema’s als communicatie, presentatie, budgetteren, zelfvertrouwen, solliciteren en onderhandelen kun je leuke en leerzame workshops volgen.

Kom, doe mee, wissel je ervaringen uit met andere vrouwen en vergroot je netwerk!

Meer 'Kracht on Tour'