Inschrijven

Laat je inspireren

Spelenderwijs Nederlands leren

Bahador Fatemi (31 jaar) komt uit Iran waar hij op een tradionele manier heeft leren schilderen aan de kunstacademie. Toen hij naar Nederland kwam als student leerde hij bij Hogeschool Saxion de digitale kant van kunst; film, animaties, fotografie, illustraties en grafische vormgeving.

Als backpacker heeft hij veel gereisd naar India, Turkije en Geörgie en heel veel Europese steden. Het reizen geeft hem niet alleen plezier maar hij organiseert ter plekke exposities over zijn werk, ontmoet andere kunstenaars en licht zijn werk mondeling toe. De vele mensen die hij ontmoet zijn vrienden geworden over de hele wereld. Deze vrienden/kunstenaars zien elkaar terug op een website en maken kennis met elkaars werk, elkaars toekomstplannen en elkaars werkwijze. 

Lees verder...

Werken na het pensioen

Jaap, nu 66 jaren jong, had zijn MULO en zijn HTS diploma op zak toen hij het niet zag zitten om in militaire dienst te gaan. Jaap was een jongen die zich al op jonge leeftijd bewust was dat hij zich niet wilde voorbereiden op een oorlog maar zich wilde inzetten voor vrede. Via toen nog een Duitse organisatie ERIENE (Dienst für den Frieden) kon Jaap zijn militaire dienst inruilen voor ontwikkelingswerk in Marokko. Jaap, de afgestudeerde chemicus, ontpopte zich als een schaap met vijf poten. 

Lees verder...

Een lied in de nacht

ARTIKEL | Een lied in de nacht | M-Pact

Twee keer per week brengt Dorothea de Groot zo de nacht door in een boerderijtje net buiten Ootmarsum. Als nachtvrijwilliger houdt zij de wacht. ‘Mevrouw is dementerend en net weduwe geworden. Ze heeft wel kinderen maar elke nacht waken bij hun moeder is voor hen echt te zwaar. Overdag zijn er verpleegkundigen, en ’s nachts dus vrijwilligers zoals ik.’ 

Lees het artikel...

Vrijwilligerswerk als eerste werkervaring

ARTIKEL | Vakantie vrijwilliger verzet bergen werk | M-Pact

Terwijl ik zelf weer aan het werk ben wordt Emrys tussendoor gevraagd of hij even wil helpen. Op de achtergrond hoor ik hoe hij vakkundig de vrijwilliger helpt met het beantwoorden van een ICT-vraag. Een mooi voorbeeld, van hoe de jonge vakantievrijwilliger bij M-Pact impact maakt!

Lees het artikel...

VAN VRIJWILLIGER NAAR ONDERNEMER

ARTIKEL | Van vrijwilliger naar ondernemer | M-Pact

Twee jaar geleden werd Anne Lagendijk werkeloos. Ze nam contact op met M-Pact (toen nog Vrijwilligers053) om vrijwilligerswerk te gaan doen, ze wilde graag bezig blijven. Anne kwam langs voor een gesprek met manager Monique Beernink en ging uiteindelijk als vrijwilliger aan de slag bij de TwentseWelle. Er is in de tussentijd veel gebeurd, wat uiteindelijk geleid heeft tot het zelfstandig ondernemerschap.

Lees het artikel...

Van bang en verlegen naar krachtig en stralend

VERHAAL | Mens, kijk eens naar jezelf. En bewonder, verwonder hoe bijzonder je eigenlijk bent | MENZIS

Het is soms lastig om in te zien wat je een mooi mens maakt. Terwijl het bewezen is dat dit je sterker maakt. Daarom probeert Menzis op allerlei manieren mensen hiermee te helpen. Bijvoorbeeld door ze naar zichzelf te laten kijken door de ogen van een ander.  Lees het artikel...